No Comments

Moderno uređenje dnevnog prostora

“Open space” ili otvoreni prostor sve je češći u stanovima i kućama novije gradnje. Riječ je o velikom, spojenom prostoru prvenstveno namijenjenom za boravak tijekom dana ili večeri te blagovanje, a upravo njegova otvorenost daje mogućnost različitog uređenja rasporedom namještaja i funkcija.

4 savjeta

1. Prostor se može djelomično pregraditi visokim policama koje su ujedno i praktične

2. Različitim namještajem i bojama može se vizualno odvojiti prostor na zasebne cjeline

3. Stražnja strana naslonjača ili kauča obično se okreće prema blagovaoničkom dijelu prostora

4. Ugradbeni ormari u dijelu dnevnog boravka osiguravaju dodatni prostor za stvari

Kod uređenja otvorenog prostora važan je odabir boja namještaja koji stavljate u prostor. Pokušajte sve uskladiti u do najviše tri glavne boje zidova i velikuh komada namještaja. Više boje u prostor možete dodati detaljima.

No Comments

Odaberite pravi krevet za sebe

U krevetu provodimo gotovo trećinu svoga života! Sada kad ovo znate, odluka o kupnji kreveta nikako ne smije biti usputna. Evo nekoliko kratkih savjeta kako odabrati pravi krevet, za lijepe i udobne snove.

Isprobajte  – krevet ne bi trebalo kupovati iz kataloga, online ili telefonom. Uzmite si dovoljno vremena. Posjetite nekoliko trgovina koje su specijalizirane za prodaju kreveta. Prije konačne odluke o kupnji, isprobajte nekoliko kreveta, kako biste odabrali najbolje za sebe.

Kako možete isprobati da li je krevet na kojem ležite premekan, pretvrd ili pravi? Lezite na leđa, ruku postavite ispod leđa i pokušajte ju micati. Ukoliko se Vaša ruka pomiče bez ikakvog napora, tada bi krevet mogao biti pretvrd za Vas, ukoliko ruku teško pomičete, krevet je premekan, a ukoliko ju pomičete uz samo malo napora tada bi krevet mogao biti baš za Vas.

Zapamtite da tijekom noći ne spavate samo na leđima. Pokušajte se namjestiti u položaje kako spavate po noćo.

Ukoliko krevet dijelite sa partnerom, tada je važno da oboje sudjelujete u kupnji kreveta. Preporuka je da svatko za sebe bira madrac.

Imajte na umu kod kupnje novog kreveta:

  • Krevet je važno ulaganje – gotovo trećinu života provedemo spavajući
  • Najbolji krevet za Vas ne mora nužno biti i najskuplji krevet
  • Nemojte štedjeti na madracu – dobar madrac jamči da ćete se dobro odmarati noću
  • Madrac bi trebalo zamijeniti svakih 8-10 godina

najbolji savjeti na nekretnine.hr

No Comments

Zanimljivosti sa sajma interijera

Ovih dana se u zagrebačkom Arena centru održava sajam interijera u organizaciji moja4Zida. Bili smo na sajmu i vidjeli nekoliko odličnih ideja za opremanje životnog prostora

Cijeli sajam je zamišljen kao 4 potpuno opremljena stana. Izlagači su raznovrsni pa ćete se tako susresti sa hrvatskim proizvođačima namještaja kao što su Kenda – tapecirani namještaj, Duplić&Duplić kuhinje, zatim Lesnina, danski Bo Concept, YISK i drugi.

Ukoliko imate u planu namještati svoj novi stan ili pak preuređivati stari, svakako se zaletite do Arena centra. Možda baš tamo upecate neku dobru ideju. Sve što je izloženo možete kupiti po povoljnijim, sajamskim cijenama. Sajam je otvoren još ovaj vikend, do nedjelje 21.04.2013. Donosimo pregled u slikama. Evo što smo mi tamo vidjeli.