Kompleks kamenih kuća iznad Brseča s pogledom na more Sveta Jelena

325.000€
SKU: croperty-683k
Property type: Kuća
Area (M 2)
166
Rooms
4

The space

  • Land Size: 1687
  • :

Description

U mirnom mjestu Filipaši iznad Mošćeničke Drage, svega 4km od mora, daleko od gradske vreve i buke, smještene su dvije autohtone kamene kuće. Filipaši je mjesto koje se nalazi na obroncima najviše planine u Istri, između Mošćeničke Drage i Brseča na istočnoj obali Istre, a odavdje se pruža jedan od najljepših pogleda na cijeli Kvarnerski zaljev.

Kompleks se prostire na 1687m2 na kojem su smještene dvije kuće stambenih površina 96m2 i 70m2.

Kuća površine 96m2 izgrađena je 1833.g., a u potpunosti je rekonstruirana 2003.g. Raspoređena je na tri etaže: prizemlje, kat i potkrovlje. U prizemlju nalazimo spavaću sobu, kupaonicu, otvoreno ognjište, na katu se nalazi dnevni boravak i kuhinja dok su u potkrovlju smještene dvije spavaće sobe.

Kuća površine 70m2 se sastoji od dva apartmana površine 40m2 i 30m2. Svaki apartman se sastoj od kuhinje, dnevnog boravka, spavaće sobe, kupaonice i terase.

Prilikom uređenja vlasnici su posebno poštivali tradicionalni istarski stil pa je interijer šarmantno uređen raznim istarskim detaljima poput starih komoda, ogledala, stolica i drugih predmeta karakterističnih za ovaj kraj.

Oko vrta se također vodila posebna briga pri uređenju pa su u vrtu zasađene mnogobrojne biljke tradicionalne za ovo podneblje poput lavande, lovora, smokve, šljive.

Potencijalnim kupcima se pruža mogućnost preuzimanja turističke djelatnosti obzirom da se radi o kategoriziranim kućama (***) s višegodišnjom, uhodanom djelatnošću najma.

Contact the Agent

ALEA nekretnine

www.alea-nekretnine.hr